اشتراک گذاری

تفاوت فست شارژ با شارژر معمولی چیست؟

فست شارژ ویژگی محبوبی است که باعث افزایش سرعت شارژ موبایل میگردد اما سوالی که ذهن اکثر کاربران گوشی های هوشمند را درگیر میکند این است که آیا این قابلیت به موبایل آسیبی وارد نمیکند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت گوشی های هوشمند فست شارژ با شارژر مخصوص خود ارائه میگردند که مشکلی برای گوشی بوجود نمی آورد و آسیبی هم به گوشی نخواهد زد . برای تشخیص فست شارژ بودن موبایل باید به شارژر گوشی توجه داشت چنانچه کلمه fast charging  بر روی شارژر درج شده باشد به معنای وجود این قابلیت در موبایل شماست.

برای مشاهده جزئیات بیشتر به تماشای ویدئو آموزشی فست شارژ برای گوشی خوبه یا بد مراجعه نمایید.

بیشتر بخوانید : مشکل شارژ نشدن موبایل سامسونگ

تفاوت فست شارژ با معمولی

فست شارژ چیست؟

فست شارژ یا شارژ سریع، فناوری‌ای است که امکان شارژ باتری دستگاه‌هایی مانند گوشی‌ هوشمند، تبلت یا لپ‌تاپ را با سرعت بیشتر نسبت به شارژرهای معمولی فراهم می‌کند. در این فناوری، شارژر و دستگاه از طریق هماهنگی ولتاژ و آمپر بالاتر، مقدار انرژی بیشتری را در مدت زمان کمتر به باتری منتقل می‌کنند. 

به طور معمول، در مراحل ابتدایی شارژ، سرعت شارژ بسیار بالا است و سپس با نزدیک شدن به شارژ کامل، شدت جریان کاهش می‌یابد تا از آسیب به باتری جلوگیری شود. البته برای بهره‌مندی از فست شارژ، هم شارژر و هم دستگاه باید از این فناوری پشتیبانی کنند و استفاده از کابل مناسب نیز در سرعت شارژ مؤثر است.

استانداردهای شارژ سریع

فناوری شارژ سریع، مجموعه‌ای از استانداردهای مشخص را شامل می‌شود که شاید نام برخی از آن‌ها را مانند USB Power Delivery شنیده باشید. در این بخش به‌صورت خلاصه به معرفی مهم‌ترین فناوری‌های شارژ سریع می‌پردازیم:

  • USB Power Delivery (USB PD)

در گذشته خروجی اغلب شارژرها از نوع USB-A بود و تنها می‌توانستند توان محدودی در حدود ۲.۵ وات ارائه دهند. اما با معرفی فناوری USB PD، این محدودیت برطرف شد. این استاندارد از شارژ سریع تا سقف ۲۴۰ وات پشتیبانی می‌کند و اغلب در شارژرهایی با پورت USB-C دیده می‌شود.

  • Qualcomm Quick Charge

شرکت کوالکام که تراشه‌های آن در بسیاری از گوشی‌های هوشمند پرچمدار استفاده می‌شود، فناوری اختصاصی خود به نام Quick Charge را توسعه داده است. نسخه چهارم این فناوری، توان شارژی تا ۱۰۰ وات را ارائه می‌دهد و سرعت شارژ بالایی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

  • Samsung Adaptive Fast Charging

سامسونگ نیز فناوری اختصاصی خود را برای گوشی‌هایش طراحی کرده که تا ۱۸ وات توان خروجی دارد. هرچند این عدد خیلی بالا نیست، اما در کنار آن از تکنولوژی Super Fast Charge نیز استفاده شده که می‌تواند توان ۴۵ واتی ارائه دهد.

  • OnePlus Warp Charge

شرکت وان‌پلاس با فناوری Warp Charge به کاربران خود امکان شارژ سریع تا حداکثر توان ۶۵ وات را می‌دهد. این فناوری بیشتر در گوشی‌های پرچمدار این برند دیده می‌شود.

  • Oppo Super VOOC

فناوری Super VOOC از شرکت اوپو نیز یکی از قدرتمندترین سیستم‌های شارژ سریع در بازار است که با توان ۶۵ وات گوشی را در مدت زمان کوتاهی شارژ می کند.

نقاط قوت فست شارژها یا شارژهای سریع

پس از آشنایی با انواع فناوری‌های شارژ سریع، بهتر است نگاهی دقیق‌تر به مزایای آن داشته باشیم و بدانیم چرا این فناوری تا این حد محبوب شده است.

  • صرفه‌جویی چشمگیر در زمان

یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده کاربران از شارژ سریع، کاهش مدت زمان شارژ گوشی است. با بزرگ‌تر شدن باتری‌ها، شارژ کامل آن‌ها با شارژرهای معمولی ممکن است بیش از دو ساعت طول بکشد. اما با استفاده از فناوری شارژ سریع، می‌توان در مدت کوتاهی درصد زیادی از باتری را شارژ کرد و دیگر نیازی نیست در مواقع اضطراری مدت زیادی منتظر بمانید.

  • کنترل هوشمند دما

برخی از گوشی‌های جدید این قابلیت را دارند که در زمان بالا رفتن دما هنگام شارژ سریع، سیگنالی به شارژر ارسال کنند تا میزان ولتاژ و توان کاهش یابد. این قابلیت نه تنها از افزایش دمای بیش از حد گوشی جلوگیری می‌کند، بلکه سلامت سخت‌افزار داخلی را نیز حفظ می‌نماید.

  • امکان غیرفعال‌سازی شارژ سریع

بعضی از تولیدکنندگان این امکان را برای کاربران فراهم کرده‌اند که در صورت نیاز، شارژ سریع را از طریق تنظیمات غیرفعال کنند. برای مثال اگر عجله‌ای برای شارژ گوشی سامسونگ خود ندارید، شارژ سریع ۲۵ واتی را غیرفعال کرده و از حالت معمولی استفاده کنید.

نقاط قوت استفاده از شارژهای معمولی

اگرچه فناوری شارژ سریع جذابیت‌های زیادی دارد، اما شارژرهای معمولی نیز هنوز مزایای خاص خود را دارند و در برخی شرایط گزینه بهتری به حساب می‌آیند.

  • هزینه کمتر

شارژرهای معمولی قیمت پایین‌تری نسبت به انواع شارژ سریع دارند. اگر بودجه محدودی برای خرید آداپتور دارید و نمی‌خواهید هزینه زیادی صرف کنید، شارژرهای معمولی انتخاب اقتصادی‌تری هستند.

  • سازگاری بیشتر با انواع دستگاه‌ها

در حالی که همه گوشی‌ها از فناوری شارژ سریع پشتیبانی نمی‌کنند، آداپتورهای معمولی به‌طور گسترده با مدل‌های مختلف گوشی‌های هوشمند و حتی دستگاه‌های دیگر سازگارند. در نتیجه نیازی به بررسی دقیق مشخصات فنی گوشی قبل از خرید شارژر نیست.

  • مدیریت زمان استفاده از گوشی

برخی کاربران ترجیح می‌دهند زمان بیشتری را دور از صفحه گوشی بگذرانند. استفاده از شارژر معمولی که فرآیند شارژ را طولانی‌تر می‌کند، فرصتی فراهم می کند تا از گوشی فاصله بگیرید و به فعالیت‌های دیگر روزمره خود رسیدگی کنید.

5/5 (2 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =